» » За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі

За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі

Національний банк пропонує позбавляти волі на 1 рік і більше за шахрайство з пластиковими картками. Регулятор вже працює над відповідним проєктом змін до Кримінального кодексу. Повідомляє Finance.ua.

Директор Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов повідомив, що зараз картковим шахраям загрожують тільки штрафи.

“У НБУ майже закінчили підготовку нового закону, який стосуватиметься платіжних послуг і платіжних сервісів, а також карткових операцій. Є надія, що остаточний текст документа до кінця вересня з’явиться у фінансовому Комітеті Верховної Ради. У Нацбанку немає права законодавчої ініціативи, тому вносити його будуть через кілька депутатів”, – повідомив Олександр Карпов.

Після введення карантину в Україні в Національному банку зафіксували зростання кількості випадків шахрайства з банківськими картками: зловмисники отримують банківські дані українців під приводом «виплати державної допомоги».

Нацбанк рекомендує, що робити в такому випадку: не відповідати на такі повідомлення; не дзвонити за вказаними номерами; не переходити за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях; не розголошувати і не пересилати нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті картки).
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі
  2. Від сьогодні за крадіжку авто - в’язниця
  3. На Рівненщині від відходів зайнялося кладовище
  4. На Здолбунівщині пролилась кров: пенсіонер віддячив господарю за прихисток ножем у живіт
  5. У жителя Рівненщини вдруге за 4 місяці вилучили бурштин
  6. У Рівному камера зняла, як її крадуть (ВІДЕО)
  7. На Поліссі неповнолітній водій збив насмерть неповнолітнього мотоцикліста
  8. У Рівному чоловік пограбував аптеку
  9. Міжміська маршрутка потрапила в ДТП у Рівному
  10. Невідомий у Рівному пошкодив кілька авто
Галерея