» » На Рівненщині депутати вимагають дострокового припинення повноважень нардепа Литвиненка

На Рівненщині депутати вимагають дострокового припинення повноважень нардепа Литвиненка

Депутати Березнівської районної ради на найближчій сесії районної ради планують розглянути звернення до президента України, прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України, секретаря Ради національної безпеки і оборони України, голови Служби Безпеки України щодо діяльності народного депутата України Сергія Литвиненка , пишуть Рівненські новини.


Подаємо повний текст звернення :

“Ми, депутати Березнівської районної ради, як і більшість громади нашого поліського краю, глибоко обурені подіями, які відбулися 23 червня 2020 року в м.Березне, коли народні депутати Суверенної України Сергій Литвиненко від «Слуги народу» та Ілля Кива від ОПЗЖ на анонсовану зустріч з виборцями, привезли групи «тітушок» з інших областей. Крім того, до «масовки» також залучили працівників Державного підприємства «Зірненський спиртовий завод», директором якого донедавна був Сергій Литвиненко . Дії вищезгаданих осіб призвели до сутичок між представниками місцевого активу, національно-демократичних організацій та партій краю, учасниками україно-російської війни та заїжджими «тітушками». Дивує позиція представників правоохоронних органів, які стали на бік провокаторів та забезпечили їм «зелений коридор» для відходу з міста. Навіть коли представник «київських гастролерів» кинув петарду, яка вибухнула під ногами у керівника патрульної поліції Сергія Мерчука , спецпризначенні почали бити та затримувати місцевих активістів. До того ж, у рядах заїжджих гастролерів перебували знімальні групи телеканалів «112» та «ZIK», яким було, звичайно, поставлено завдання робити «правильну картинку» для глядача на догоду проросійських політиків.

Очевидно, головним завданням «масових заходів» у Березному була брутальна відкрита дискредитація національно-патріотичних сил, учасників АТО, ветеранів російсько-української війни. Адже ми бачимо, як останнім часом російська «п’ята колона» розгорнула широкомасштабний наступ проти всього українського, добиваючись реваншу і повернення України у російську орбіту.

23 червня постраждали не просто активісти, цього дня побили ветеранів українсько-російської війни. Таким чином Литвиненко плюнув в обличчя усій громаді 156 виборчого округу. Сьогодні українці отримали ще один привід замислитись: чи потрібні їм такі представники у законодавчому органі?

Крім того, ми категорично не погоджуємося з висловлюваннями, які прозвучали з вуст Литвиненка на брифінгу 5 червня 2020 року, щодо Закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Це його особиста позиція, яка не була узгоджена та ніколи не буде підтримана виборцями 156 округу.

Такими діями, антиукраїнські сили та їх посіпаки намагаються дестабілізувати ситуацію, штовхаючи її до державного перевороту. Шкода, що представник саме Вашої політсили, разом з агентурою Російської Федерації був залучений до цих подій.

Вважаємо, що і Вам пане Президенте, і політичній партії «Слуга народу» потрібно зробити конкретні політичні та організаційні висновки. Вихолостити ваші ряди від відвертих антидержавних та антидемократичних представників.

Крім того, у жителів Березнівського району протягом останніх років є значні нарікання щодо діяльності ДП «Зірненський спиртовий завод», директором якого тривалий час був Сергій Литвиненко . На даному підприємстві не забезпечено дотримання санітарно-екологічних норм, відсутні очисні споруди, що є причиною розповсюдження неприємного запаху та призводить до збільшення захворюваності верхніх дихальних шляхів та алергічних реакцій серед мешканців Березного і навколишніх сіл. Питання діяльності ДП «Зірненський спиртовий завод» неодноразово розглядалося на сесіях районної ради, куди запрошувався особисто Сергій Литвиненко та представники підприємства. Як наслідок, звернення депутатів Березнівської районної ради було надіслано до Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Укрспирт». На виконання рішення Березнівської районної ради від 27 жовтня 2017 року № 358 «Про ситуацію щодо розповсюдження неприємних запахів внаслідок діяльності Державного підприємства «Зірненський спиртовий завод» адміністрацією заводу та особисто директором давалися обіцянки виправити ситуацію у визначені терміни. Однак, ситуація не змінилась і по сьогоднішній день. Ставши народним депутатом України Сергій Литвиненко відхрестився від проблем, які роками існують на підприємстві і не вирішуються ні ним особисто, ні сином, що успадкував від нього посаду директора, ні відповідними державними структурами і органами.

Зважаючи на вищевикладене вимагаємо :
– виключити Сергія Литвиненка з членів партії «Слуга народу» та вирішити питання дострокового припинення повноважень народним депутатом України Сергієм Литвиненком ;
– розслідувати антиконституційні та провокативні дії народних депутатів України Сергія Литвиненка та Іллі Ківи ;
– змінити керівництво ДП «Зірненський спиртовий завод» та притягнути до відповідальності тих, хто залучив працівників підприємства до участі в антиукраїнському шабаші”.
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі
  2. Від сьогодні за крадіжку авто - в’язниця
  3. На Рівненщині від відходів зайнялося кладовище
  4. На Здолбунівщині пролилась кров: пенсіонер віддячив господарю за прихисток ножем у живіт
  5. У жителя Рівненщини вдруге за 4 місяці вилучили бурштин
  6. У Рівному камера зняла, як її крадуть (ВІДЕО)
  7. На Поліссі неповнолітній водій збив насмерть неповнолітнього мотоцикліста
  8. У Рівному чоловік пограбував аптеку
  9. Міжміська маршрутка потрапила в ДТП у Рівному
  10. Невідомий у Рівному пошкодив кілька авто
Галерея