» » Чи відбудуться місцеві вибори восени 2020 року?

Чи відбудуться місцеві вибори восени 2020 року?

Поки що, переносити вибори ніхто не збирається, проте державі не відомо, за яким сценарієм вони будуть відбуватися. Центральна виборча комісія працює за невизначеним планом, оскільки зміни до Виборчого кодексу досі не ухвалені, а адміністративно-територіальна реформа не завершена.

Влада використовує карантин у свою користь, та переносить обговорення нововведень проведення виборів у кулуари. І тільки в окремих випадках ЗМІ вдається дізнатись про різні «політичні домовленості», наприклад, дозвіл балотуватися тільки тим партіям, які висувають кандидатів мінімум у 2/3 обласних рад чи зміна гендерної квоти, яка поки що передбачає не менше, ніж 2 кандидати однієї статі в кожній п’ятірці або зменшення\збільшення застави тощо.

Журналісти Громадського руху «Чесно» поспілкувалися з головою ЦВК Олегом Діденко про те, чи готова Центральна виборча комісія до наступних виборів та чи справді фінансування виборів скоротиться вдвічі. Внаслідок збільшення розміру виборчої застави, реалізація виборчих прав громадян може бути порушена. Олег Діденко зазначає, що визначити точну суму, необхідну для проведення виборів можна буде після завершення адміністративно-територіальної реформи. Також він наголошує на тому, що члени виборчих комісій стануть більш залежними від політичних сил, якщо для них зменшать розмір оплати праці.

Обговорили й можливість впровадження пропорційної системи з відкритими списками в малих громах, де проживає менше, ніж 90 тис. виборців. Докладніше про інтерв’ю з головою ДВК можна прочитати тут.

Про те, чи перенесуть місцеві вибори в Україні журналісти аналітичного порталу
«Слово і діло» запитали у політолога Володимира Фесенка . Експерт повідомив, що рішення про проведення чи скасування виборів може бути ухвалене наприкінці весни. Оскільки, пік захворюваності на коронавірус прогнозують приблизно на кінець квітня, то у випадку, якщо у травні динаміка поширення COVID-19 піде на спад, в червні буде відомо, чи будуть проведені місцеві вибори в Україні.

За матеріалами
Громадського руху «Чесно» .
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі
  2. Від сьогодні за крадіжку авто - в’язниця
  3. На Рівненщині від відходів зайнялося кладовище
  4. На Здолбунівщині пролилась кров: пенсіонер віддячив господарю за прихисток ножем у живіт
  5. У жителя Рівненщини вдруге за 4 місяці вилучили бурштин
  6. У Рівному камера зняла, як її крадуть (ВІДЕО)
  7. На Поліссі неповнолітній водій збив насмерть неповнолітнього мотоцикліста
  8. У Рівному чоловік пограбував аптеку
  9. Міжміська маршрутка потрапила в ДТП у Рівному
  10. Невідомий у Рівному пошкодив кілька авто
Галерея