» » На Рівненщині змії покусали людей

На Рівненщині змії покусали людей

У Рівненській області після укусу змій чоловік та дівчина потрапили до реанімації. Обоє в стані середньої тяжкості. Нині, кажуть фахівці, плазунам хочеться погрітися на сонці, тому в лісі слід бути особливо пильними, пише ТСН.

Марію Кривоблоцьку змія укусила за палець, від цього розпухла вся рука. Сталося це, коли 19-річна дівчина збирала в лісі гриби. Марію терміново швидкою відвезли до лікарні.

"У дівчини були симптоми інтоксикації, нудота, блювання, біль в ділянці укушеної кінцівки, набряк", - зазначив лікар-анестезіолог Корецької райлікарні Юрій Рибак .

Схожі симптоми були і в 36-річного чоловіка з Зарічнянського району Рівненської області. Він теж потрапив до лікарні через укус змії.


"Вуж має темно-зелений колір і характерною ознакою його є жовті вушка, а гадюка має зигзагоподібний малюнок по всьому тілу, колір від темно-сірого до темно-коричневого", - розповіла завідувачка відділу тераріуму Рівненського зоопарку Юлія Вишневська .

Укус гадюки може виявитися смертельним, особливо, коли в людини є алергія чи хронічні хвороби.
"Без вчасно вжитих заходів велика загроза того, що постраждають життєво важливі органи. Передусім, це нирки, печінка", - зауважив Юрій Рибак .

Краще обходити гадюк десятою дорогою, кажуть фахівці. Вони нападають, коли відчувають небезпеку. Якщо ж ужалила, то до медичного огляду бажано десь присісти чи прилягти та пити багато води.

"Місце укусу треба обробити антисептиком, можна накласти пов'язку, якщо це за ногу - зняти одяг, щоб місце укусу нічого не прикривало", - додала завідувачка відділу тераріуму Рівненського зоопарку.

Однак не варто накладати джгутів і намагатися відсмоктати отруту.

Також радять тим, хто планує йти до лісу, брати із собою довгу палицю, для того, щоб розвідати, чи є попереду гадюка. А замість кросівок краще взувати гумові чоботи.
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. Президент Зеленський порушив закон двічі
  2. За психологічне насильство над матір’ю засудили рівнянина
  3. У кукурудзяному полі знайшли тіло
  4. П’яний поліціянт хотів втопити дитину
  5. Військовий ґвалтував дітей
  6. Юнаки відгамселили 30-річного чоловіка
  7. Нетверезі пішоходи під колесами авто
  8. Рівнянам обіцяють виплатити 50 тисяч гривень
  9. Перерахувала гроші шахраям, аби витягнути зятя з в'язниці
  10. Вандали розтрощили розумну зупинку на Театральній (ВІДЕО)
Галерея