» » McDonald's даватиме фермерам понад мільйон доларів, щоб ті покращили якість своєї картоплі

McDonald's даватиме фермерам понад мільйон доларів, щоб ті покращили якість своєї картоплі

Виробники картоплі з Великої Британії, які постачають її в McDonald's, отримають гранти у розмірі одного мільйона фунтів стерлінгів (майже 1,3 млн доларів), на покращення своєї продукції. Про це пише профільне видання FarmingUK, повідомляє Громадське.

Фонд грантів створюють разом з канадською харчовою компанією McCain. Гроші надаватимуть фермерам, які вирощують сорти, з яких McDonald's готує картоплю-фрі. Так виробникам хочуть допомогти покращити якість ґрунту та управління водними ресурсами.
Як картоплю зроблять кращою?
Фонд допоможе запровадити нові інфільтраційні стіки, які дозволяють воді краще проникати в землю на полях, а рослинам створюють кращу кореневу систему і збільшують кількість води, яку вони поглинають. Фермерам нададуть також розширені функції моніторингу стану сільськогосподарських культур за допомогою смартфонів. Це має гарантувати, що потрібна кількість води потрапить у ґрунт.

McDonald's та McCain також будуть шукати кошти для фінансування нових досліджень, які допоможуть зрозуміти, які культури варто використовувати до і після висадки картоплі, щоб зберегти якість ґрунту. І насамкінець гранти дадуть фермерам можливість самостійно проводити дослідження щодо використання ґрунту та води і інвестувати у відповідні технології.

«Ці інвестиції допоможуть профінансувати практичні завдання на місцях і прискорити запровадження передових практик на фермах» , — розповідає Деніел Метерінгем, директор з сільського господарства McCain GB & Ireland.
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. За шахрайство з платіжними картками будуть позбавляти волі
  2. Від сьогодні за крадіжку авто - в’язниця
  3. На Рівненщині від відходів зайнялося кладовище
  4. На Здолбунівщині пролилась кров: пенсіонер віддячив господарю за прихисток ножем у живіт
  5. У жителя Рівненщини вдруге за 4 місяці вилучили бурштин
  6. У Рівному камера зняла, як її крадуть (ВІДЕО)
  7. На Поліссі неповнолітній водій збив насмерть неповнолітнього мотоцикліста
  8. У Рівному чоловік пограбував аптеку
  9. Міжміська маршрутка потрапила в ДТП у Рівному
  10. Невідомий у Рівному пошкодив кілька авто
Галерея