» » Лікар помер від COVID-19. Влада заперечує

Лікар помер від COVID-19. Влада заперечує

Журналісти поспілкувалися з Іриною Іщук , вдовою анестезіолога Рівненської обласної клінічної лікарні Олександра Іщука .

Дружина Олександра повідомила, що чоловік захворів у суботу, 28 березня, спочатку був кашель й температура. Оскільки, Олександр часто хворів на бронхіт, він вирішив лікуватися саме від нього. У понеділок лабораторний аналіз показав, що в чоловіка розвивається запальний процес, й головний лікар обласної лікарні відправив його лікуватися додому. У середу дружина Олександра теж відчула симптоми COVID-19 , була підвищена температура тіла, а стан її чоловіка, попри лікування антибіотиками, не покращувався. У четвер подружжя вирішило зробити рентген, й на знімку легень Олександра було видно двосторонню пневмонію. Після цього, чоловіка було госпіталізовано та був зроблений експрес-тест на COVID-19 , який показав від'ємний результат. Проте, навіть у лікарні, стан Олександра , однаково, не покращувався. У неділю Ірина відчула біль у грудях, й після огляду лікаря, було зрозуміло, що вона теж захворіла – її госпіталізували. Ірина постійно відвідувала чоловіка, й бачила як погіршується його стан. У п’ятницю ввечері, Олександра повністю перевели на апарат ШВЛ, тобто самостійно дихати він вже не міг. На жаль, врятувати Олександра не вдалося – в четвер, 9 квітня, чоловік помер.

Попри те, що вся симптоматика, яка була у чоловіка й дружина повністю збігається з симптомами COVID-19 , обласна влада заперечує, що Олександр помер саме від коронавірусу. Не бажаючи псувати статистику смертями та підтверджувати те, що ситуація в обласній лікарні дійсно вийшла з-під контролю, облдержадміністрація та керівництво закладу запевнює усіх, що анестезіолог обласної клінічної лікарні помер від звичайної пневмонії, а всі тести на коронавірус в нього були негативні.

Проте, Ірина запевняє, що ПЛР-тест чоловіку не робили. Оскільки, вона весь час була з ним й не бачила, щоб у нього брали матеріал на аналіз. До того ж, щоб зробити ПЛР-тест потрібно брати мазок з рота, а чоловік, для кращої вентиляції легень, весь час лежав на животі, отже відкрити рот у такому положенні було б дуже проблематично. Тож, виникає питання чи дійсно Олександру робити ПЛР-тест? Адже, Ірина вважає, що факт зараження медичного персоналу обласної клінічної лікарні приховують навмисне.

Отож, через декілька днів після смерті Олександра , його дружину вирішили виписати з лікарні й відправити додому. Проте, підозрюючи у себе COVID-19 , Ірина відмовилась покидати лікарню, щоб не наражати на небезпеку свою дитину, яка залишилась вдома та сусідів й всіх, хто б міг оточувати жінку. Тоді лікарі заявили жінці, що тепер вона буде лікуватися своїми коштами. Ірина була не проти, але вимагала одного – зробити їй тест на коронавірус. У понеділок жінці зробили ПЛР-тест, який показав від’ємний результат, проте на КТ було видно, що у жінки двостороння пневмонія. Та, попри це, лікарі запевняли, що вона не хворіє на коронавірус.

Після того, як Ірина , на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, описала ситуацію, що з нею сталася, її, нарешті, перевели в інфекційне відділення міської лікарні. Там їй було зроблено експрес-тест, який показав позитивний результат. Тобто, у жінки підтвердився діагноз COVID-19 .

Як відомо, ПЛР-тести є ефективнішими при визначенні коронавірусу у людини на початковій стадії розвитку захворювання, коли ще не виробляється імунітет до коронавірусу, а експрес-тест показує правильний результат, навпаки, на пізнішій стадії розвитку COVID-19 у тілі людини, тобто тоді, коли вже з’явились антитіла до вірусу.

Отож, чому влада замовчувала той факт, що в обласній клінічній лікарні
медики заражені коронавірусом і скільки ще смертей повинно статися, щоб нам, нарешті, почали казати правду про ситуацію з хворими медпрацівниками – не зрозуміло. Станом на сьогодні у Рівненській області офіційно підтверджено 67 випадків COVID-19 у медиків, найбільше хворих працівників у Рівненській обласній клінічній лікарні.

Ми висловлюємо свої співчуття Ірині Іщук у зв’язку з втратою чоловіка Олександра та бажаємо їй найшвидшого одужання.

За матеріалами
Рівне Online .
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. П’яний юнак покусав патрульного (ВІДЕО)
  2. Активісту з Рівного підпалили будинок
  3. На Рівненщині замінували лікарню, пожежну частину та житловий будинок
  4. П’яні рівняни конфліктували з чорношкірими студентами у Києві (ВІДЕО)
  5. З'явилось відео зі звільненням заручників у Луцьку
  6. Запис розмови з терористом, який погрожує підірвати людей у центрі Луцька (ВІДЕО)
  7. У поліції назвали ім'я "луцького терориста"
  8. Автобус із заручниками: подробиці стрілянини у центрі міста
  9. Юна велосипедистка постраждала у ДТП
  10. За 270 гривень чоловік проведе у в’язниці від 7 до 12 років
Галерея