» » В Україні запроваджується адаптивний карантин

В Україні запроваджується адаптивний карантин

Рішення про те, що карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, будуть продовжені до 22 червня було прийнято вчора на засіданні Кабміну. Проте за ініціативою МОЗу карантинні заходи будуть послаблюватись, тобто вводиться, так званий, адаптивний карантин.




«Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів», - прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.


За словами Міністра, інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше, ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

Нагадаємо, що рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До 22 травня в Україні діє перший етап пом’якшення, а з 22 – буде запроваджений другий.
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Добавить комментарий
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / БІЛЬШЕ КОММЕНТУЮТЬ
  1. Бійка біля магазину закінчилась реанімацією
  2. Шукали велосипед, а знайшли зброю, бурштин і наркотики
  3. Орендар ставка розстріляв 7 відпочивальників із рушниці
  4. Литвиненко хоче вбивати тварин легально!
  5. Як захистити персональні дані: поради фахівців
  6. Різанина на очах у малолітніх дітей
  7. Зламав ногу, коли тікав від поліції
  8. На Рівненщині псевдогазовик обікрала пенсіонерку
  9. Вандали знищили понад 5 тисяч тюльпанів у Рівному
  10. Іванісов «ґвалтує» ліси
Галерея